söndag 27 februari 2011

Professor Göran skriver:
februari 26, 2011 klockan 22:15
En Revolution är knappast en tebjudning som någon påpekat och det är därför lika bra vi vänjor oss vid en massa påhopp från olika håll.
Just nu är jag inne på att det är lika svårt att få folk att sluta att äta kolhydrater som det är att få alkoholister att sluta supa när de är omgivna av sprit överallt och myndigheterna försöker få dem att supa om än måttligt och massa välviliga människor som försöker truga på en en och annan sup under förvändningen att " En sup kan knappast vara så farligt!" Faktiskt tror jag att det är lättare att få folk beroende av snabba kolhydrater än att göra dem till alkoholister.
Det var med socker och vitt mjöl som fransmännen tog livet av nästa 90 % av befolkningen i Franska Ekvatorialafrika mellan 1911 och 1931 (från 20 miljoner till 2.5 miljoner) om man ska tro Weston Price i "Nutrition and Physical Degeneration".

Länk: http://www.kostdoktorn.se/skaldeman-stoppad-av-miljoaktivister
Intressant diskussion!

Kikade på: http://svtplay.se/v/2325891/dokument_utifran/stek_at_alla - tydligare fokus på lösningar och visst uppstår en hel del vettiga argument? Önskade bara att man drar in lite mer av  människans ursprungskost som ett argument till varför vi bör att kött som produceras via fritt betande. Vi måste värna om den lilla biologiska mångfald som återstår och enligt en ekologiforskare som jag själv pratat med så är dagens spannmålsarealer lika med döda ur ekologisynpunkt- en enda stor monokultur. Att odla kolhydrater som enda energikälla på ekologisk väg minskar böndernas produktion med hela 45% enligt samme ekologiforskare. Så... man kan vrida och vända på problemet många varv men vi kommer inte ifrån vårt evolutionära kroppsliga arv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar